Organiseert leven

Mijn vrienden zeggen altijd dat ik de meest georganiseerde persoon ben die ze kennen. Ik probeer ze zelf altijd over te halen om meer georganiseerd te worden. Soms succesvol en soms minder.

Al sinds jong ben ik bezig met georganiseerd blijven, dit begon vroeger met een fysieke agenda boekje van Cars, maar dat is nu uitgebreid tot een heel systeem van agenda's, tools en applicaties die ik gebruik om mijn gehele leven te organiseren. Nu wil ik jou overhalen om meer te werken aan jouw organisatie. (sorry not sorry als je dit linkje ontvangt van mij)

Waarom zou je je leven willen organiseren? Het is geen verplichting natuurlijk, daarentegen het is juist eerlijk voor jezelf, het verminderd stress en het maakt makkelijker vindbaar.

TODO's

Je kan altijd het best beginnen met de taken die je moet doen, maak ze niet zo groot als "ontwikkel ... project" maar splits ze op zoals "opzetten van structuur", "Form module", "CTA-module". Je vraagt je misschien af wat modules zijn, lees dan Atomic Design. Ik zelf zet alles in 1 app genaamd Things, maar dat is zeker niet wat jij hoeft te gebruiken. Het belangrijkste bij het gebruik van een TODO app is dat je een deadline en wanneer hebt, daarboven is dat je er ook aan houdt. Cheat jezelf niet, niemand houdt je tegen alleen jezelf!

Things example

Agenda

Hoe plan je dan? Nou gelijk in je agenda natuurlijk. Ga je iets doen later in de toekomst, dat kan vandaag, morgen of over 5 maanden zet het in je agenda! Zo heb je bijna geen dubbele plannen. Ik ben hier misschien extreem in zoals trein tijden of inleveringstijden, maar het houdt mij wel op het juiste pad.

Tentamen week agenda

Je kan nu ook gelijk zien hoe ik het opsplits, ik heb mijn hoofd agenda (blauw) maar heb ook een speciale agenda voor werk, trein tijden, school en formule 1 (die wordt automatisch toegevoegd). Ik heb dus ook evenementen zoals F1 erin staan, zodra ik ergens fan van ben, probeer ik het altijd te volgen. Daarom staat dat er dus ook in.

Notion

Zo organiseer ik met vrienden, heb ik idee├źn om te delen zoals Pinterest foto's die inspiratie zijn voor mijn huis of plan ik F1 nr. 10 met vrienden. Doe ik dat altijd via Notion, dit kan je ook doen voor school of je bedrijf. Het is een hele simpele app in het begin maar kan uitgebreid en gecustomized maken zoals je wilt. Ik heb zelf al mijn gekeken films, met een rating en hoeveel keer ik het heb gekeken. Nog een pagina met mijn wensen wat ik wil kopen. Ook een pagina om mijn schrijf boek te digitaliseren waarover ik schrijf over code of mijn cassette speler.

F1 nr 10

Documenten

Hoe kan je nu je folders terug vinden, ik denk dat dit de meest populairste van allemaal die bijna iedereen wel toepast. Toch voor de mensen die het niet doen, hoe verlies je geen documenten? Met een duidelijke naam en structuur. Hier heb ik wat voorbeelden voor folder structuur wat je kan doen

  • Werk > Projecten > {project naam} > {design/code}
  • Werk > Algemeen > {evenement}
  • School > {MBO/HBO} > {jaar} > {vak} > {1. opdracht1}